Logprofielen PDF Afdrukken E-mail

De getoonde logprofielen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en diameter en vormen de basis van een houten huis. Door deze logs volgens bouwtekening te stapelen ontstaan contouren van een houten huis.

 

Ronde log

De traditionele ronde logs worden gewaardeerd door mensen met een voorkeur voor klassieke houtbouw. De klassieke look doet sprookjesachtig aan voldoet aan het stereotype houten huis. Het groene ecologische karakter van een houten huis wordt onderstreept door het gebruik van deze ronde logs.

 

[Diameter: 170mm - 250mm.]

 

 

 

 

 


Massieve Log
De massieve log behoort inmiddels tot de categorie erkende bouwmaterialen. Deze logs worden met hoogprecieze apparatuur vervaardigd om de juiste afmetingen en perfecte uitlijning te kunnen garanderen.De houtstructuur onbewerkt, geheel organisch en draagt bij aan een prettig binnenhuisklimaat, omdat het op natuurlijke wijze de balas tussen luchtvochtigheid en zuurstof regelt.

[Dikte: 70x170mm - 220x250mm.]

Gelamineerde log
Dit materiaal minimaliseert de kenmerkende scheurvorming ten gevolge van droging zoals wij die kennen bij massieve logs niet of nauwelijks kennen. Deze natuurlijke onvolkomenheden worden tegengegaan door nauwkeurig geselecteerd hout, extra te drogen en daarna te verlijmen. Aangezien gelamineerd hout voor de verlijming een vochtigheidsgraad heeft van 12 tot 14% (massieve logs 18 tot 22%) zullen de wanden van woningen gebouwd met gelamineerd hout aanzienlijk minder krimpen (slechts 1-2%). Uit estetisch oogpunt een interessante optie omdat de oppervlakten van de facade/gevel strakker ogen.

[Dikte: 88x195mm - 270x270mm.]

Ronde gelamineerde log
De ronde variant van de gelamineerde log combineert de kwaliteiten van een gelamineerde log met de ronde vormen van de traditonele ronde logs.

[Diameter: 170mm - 250mm.]


Kelo log

De kelo log wordt met de hand vervaardigd. Kenmerkend is een subtiele zilveren schijn, de oerstructuur en een rustgevende houtlucht.Kelo komt van naaldbomen die staande in het bos afgestorven zijn en vervolgens jarenlang verweerd en gedroogd zijn door de barre klimaat van Fins Lapland. Door dit natuurlijke drogingsproces zal de kelo log niet veranderen door de tand des tijds wanneer hij in de houtbouw wordt toegepast.

 

[Diameter: 200mm - 380mm.]

Golden log

Deze log dankt zijn naam aan de gouden schijn die ontstaat wanneer de schors van de grenen boom onder hoge waterdruk wordt verwijderd. Door boomschors op deze manier te verwijderen wordt alleen de donkere toplaag verwijderd en behoudt de log zijn natuurlijke beschermlaag. Hierdoor is deze log beter dan andere onbehandelde logs bestand tegen extreme klimaatcondities.

 

[Diameter: 200mm - 380mm]