Wat is logbouw? PDF Afdrukken E-mail

De afbeelding in dit artikel impliceert dat logbouw kinderspel zou zijn. Dat is vrij sterk uitgedrukt, maar het omtoveren van een pakket logs tot een droomwoning is voor velen onder ons vergelijkbaar met een IKEA-avontuur. De bouwfase wordt op maat begeleid door Lapp House en is voor families een leuke happening. Bij bouwpakketten van IKEA hebt u geen invloed op het eindresultaat. Bij Lapp House bepaalt u het eindresultaat en waken wij over de technische haalbaarheid. 

95% van onze klanten kiezen voor een eigen ontwerp. In een dergelijk geval is één van onze logprofielen de basis voor het "vrije" ontwerp. Voor klanten die niet met Lapp House of een architect achter de tekentafel willen kruipen bestaat er de mogelijkheid te kiezen voor een van onze standaardontwerpen. Brochures kunt u downloaden op onze website.

 

De geschiedenis

De poolstreek in al haar wildernis heeft ervoor gezorgd dat er een bouwtraditie is ontstaan die de overlevingskansen in Arctische omstandigheden aanzienlijk heeft vergroot. Logs gemaakt van de stugge en sterke Lapse bomen voorzagen in warmte en duurzame bescherming.

Deze bouwervaring in duizenden jaren opgedaan, wordt nog steeds zeer succesvol toegepast in Finland. Een grenen boom welke groeit onder koude condities heeft een dichte structuur en het oppervlakte heeft een mooie roodachtige kleur. Grenen uit lapland staat wereldwijd aangeschreven als hoogwaardig constructiemateriaal. Door toedoen van nieuwe technieken en een modernere uitstraling zijn Lapp Houses eenvoudig te integreren in een stedelijke omgeving. Deze huizen houden hun waarde van generatie tot generatie en zijn eveneens zeer goed bestand tegen extreme weersomstandigheden.

Het hout uit lapland zal in een Lapp House een rustgevende atmosfeer creëren. De ademende werking van een Lapp House zorgt dat in winters en zomers sprake is van een aangenaam binnenshuis klimaat. Een massief houten huis is een gezond huis.